Δυναμική παρουσία της ICTS Hellas στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε υποδομές υψηλών απαιτήσεων

1 Οκτωβρίου 2018

Η ICTSHellas με παρουσία μεγαλύτερη των 30 χρόνων στην Ελληνική αγορά, διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά υπηρεσιών ασφαλείας κρίσιμων υποδομών, συνεχίζοντας δυναμικά και για το 2018 ανανεώνοντας και επεκτείνοντας τις συνεργασίες της στους τομείς Αερολιμένων, Αερομεταφορών, Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Γενικής Ασφάλειας.

aviation_airlines_2018

Η ICTS Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ICTS Hellas ανανέωσε τη συνεργασία της μέχρι το 2020 με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για τον έλεγχο των Ζωτικών Σημείων του Αερολιμένα (Critical Parts), έλεγχο επιβατών και χειραποσκευών καθώς και της περιοχής “Extra Schengen”.

Επιπλέον επέκτεινε τη συνεργασία της μέχρι το 2020 με το Διεθνή Αερολιμένα για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών του Δορυφορικού Σταθμού (Satellite Building) με επιβατική κίνηση πλέον των 3εκ. επιβατών ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος 2017, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 21,74 εκ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 1,7 εκατομμύρια επιβάτες (+8,6%) την κίνηση του 2016. Επίσης κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τους 8 εκ. επιβάτες (8,02), σημειώνοντας διψήφια άνοδο (+10,9%). 

Η ICTS Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Η ICTS Hellas ανανέωσε τη συνεργασία της με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέχρι το τέλος του 2018 για το 2ο σημαντικότερο Αερολιμένα της Ελλάδας, τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, όπου θα παρέχει υπηρεσίες ελέγχου πρόσβασης και ασφαλείας προσώπων, χειραποσκευών, μεταφερομένων αντικειμένων, αποσκευών, οχημάτων, φορτίου-ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα καθώς και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιου του Ηρακλείου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών για το 12μηνο του 2017, (στην κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση άνω των 7,5 εκατ.), με άνοδο 9% και συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο Α’ εξάμηνο του 2018 με επιβατική κίνηση 1,6 εκατομμύρια επιβάτες για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2018. 

Η ICTS Hellas ανανεώνει τις συμβάσεις με σημαντικούς αερομεταφορείς 

Αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε αερομεταφορείς, η ICTS Hellas ανανέωσε τη συνεργασία της με την Aegean Airlines ως προς την ασφάλεια των πτήσεων που χρίζουν περεταίρω ελέγχου καθώς και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των επιβατών της (Profiling & Document Check). Επίσης θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και ελέγχου ταξιδιωτικών εγγράφων των πτήσεων προς Τελ Αβίβ (από Αθήνα και περιφερειακά αεροδρόμια) για τις εταιρίες El Al, Alitalia, Goldair Handling, Swissport Hellas, Skyserv, Corendon Airlines και Tus Airways. Επιπλέον ανανέωσε τη συνεργασία της για υπηρεσίες Off Airport/Check In σε περιφερειακά αεροδρόμια με τις εταιρίες Goldair Handling, Swissport Hellas και Skyserv και για με τη Swissport Hellas για υπηρεσίες ελέγχου, φύλαξης και ασφάλειας του Εμπορευματικού Σταθμού Ηρακλείου. Ακόμα συμφώνησε να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και ελέγχου ταξιδιωτικών εγγράφων των πτήσεων προς Τελ Αβίβ (από Αθήνα και περιφερειακά αεροδρόμια) για τις εταιρίες Air Mediterranean και Ellinair. Τέλος για τη Rossiya Airlines θα παρέχει υπηρεσίες ελέγχου εισόδου και φύλαξης αεροσκάφους στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Ρόδου και Κω.

ports_general_2018

Η ICTSHellas ενισχύει τη θέση της στον τομέα της ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα υπογράφοντας νέες συμβάσεις και ανανεώσεις συμβολαίων με σημαντικούς φορείς εκμετάλλευσης.

Η ICTS Hellas υπέγραψε νέες συμφωνίες για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στη Μαρίνα της Κω, το Λιμάνι της Κω και το Λιμάνι της Νάξου. Συγκεκριμένα, θα διαχειρίζεται τον Έλεγχο Πρόσβασης προσώπων, αποσκευών και οχημάτων, τον έλεγχο φορτίων και εφοδίων, την προστασία των περιοχών περιορισμένης πρόσβασης όπως ορίζονται από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφαλείας, την παρακολούθηση της ασφάλειας με τη διενέργεια περιπολιών και τη χρήση των συστημάτων CCTV του λιμένα, την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας για δραστηριότητες που δεν καλύπτονται από τον Κώδικα ISPS και πραγματοποιούνται εντός λιμενικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το Σχέδιο Ασφαλείας και τέλος τις διαδικασίες αντίδρασης/αντιμετώπισης απειλών ή παραβιάσεων της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών διατήρησης των κρίσιμων λειτουργιών των εγκαταστάσεων.

Για τα Λιμάνια του Αιγίου, της Λέρου, Νάξου και της Αμοργού θα προσφέρει υπηρεσίες ΥΑΛΕ και ΑΥΑΛΕ.

Επιπλέον, η ICTS Hellas έχει διοριστεί για να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στο Λιμάνι της Λέρου σχετικά με τον έλεγχο πρόσβασης προσώπων, αποσκευών και οχημάτων και την παρακολούθηση της ασφάλειας με τη διενέργεια περιπολιών.

Η ICTS Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου & Λειψών μέχρι το 2020 για υπηρεσίες που σχετίζονται με τον Έλεγχο Πρόσβασης στις λιμενικές εγκαταστάσεις, προσώπων, αποσκευών και οχημάτων, την προστασία των περιοχών περιορισμένης πρόσβασης όπως ορίζονται από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφάλειας, την παρακολούθηση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων με τη διενέργεια περιπολιών.

Η ICTS Hellas επεκτείνει τη συνεργασία της με τα Λιμενικά Ταμεία Αμοργού και Πάρου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων. 

Το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου και το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου παρατείνουν τη συνεργασία του με την ICTS Hellas για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης προσώπων, αποσκευών και οχημάτων, τον έλεγχο φορτίων και εφοδίων, την προστασία των περιοχών περιορισμένης πρόσβασης όπως ορίζονται από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφαλείας, την παρακολούθηση της ασφάλειας με τη διενέργεια περιπολιών και τη χρήση των συστημάτων CCTV του λιμένα, την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας για δραστηριότητες που δεν καλύπτονται από τον Κώδικα ISPS και πραγματοποιούνται εντός λιμενικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το Σχέδιο Ασφαλείας και τέλος τις διαδικασίες αντίδρασης/αντιμετώπισης απειλών ή παραβιάσεων της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών διατήρησης των κρίσιμων λειτουργιών των εγκαταστάσεων.

Η ICTSHellas συνεχίζει δυναμικά και στον τομέα της Γενικής Ασφάλειας

Στον τομέα της Γενικής Ασφάλειας η ICTS Hellas, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία της στην ασφάλεια υποδομών και έργων ειδικών απαιτήσεων ανέλαβε τη φύλαξη Πάρκου Φλοίσβου και του Βοτανόκηπου (89 στρέμματα), τη φύλαξη του Πάρκου Αγίου Γεωργίου στο Τροκαντερό (22 στρέμματα) και τη φύλαξη του Παιδότοπου στην Αγία Σκέπη (10,7 στρέμματα) μέχρι το 2019. Σκοπός της συνεργασίας είναι   η  αποτροπή  εισόδου  ατόμων  με  παραβατική  συμπεριφορά  στους παραπάνω δημοτικούς χώρους, καθώς και η αποτροπή με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και νόμιμα μέσα κάθε παράνομων ενεργειών (κλοπών, βανδαλισμών, καταστροφών, φωτιάς, κ.τ.λ.) από άτομα με παραβατική συμπεριφορά.

Τέλος, ξεκίνησε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των χώρων των κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής λαμβάνοντας κάθε μέτρο ασφάλειας και προστασίας για την αποτροπή ζημιάς, φθοράς ή βλάβης σε πράγματα και σε εγκαταστάσεις του, συντελώντας έτσι στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.