Στην ICTS Hellas για άλλα 2 χρόνια η ασφάλεια του Λιμένα Θεσσαλονίκης

7 Οκτωβρίου 2015

Η ICTS Hellas ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η διετής συνεργασία (Οκτώβριος 2015 – Σεπτέμβριος 2017) περιλαμβάνει τον έλεγχο οχημάτων, επιβατών αποσκευών και φορτίων καθώς και υπηρεσίες Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (Α/ΥΑΛΕ). Οι υπηρεσίες καλύπτουν όλες τις ζώνες του Λιμένα, από τον Επιβατικό Σταθμό «Μακεδονία», τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Σταθμό Συμβατικού Φορτίου, έως τις μη λιμενικές εγκαταστάσεις του Προβλήτα Ι.

Για πρώτη φορά υιοθετείται από τον ΟΛΘ η χρήση εκπαιδευμένων σκύλων (Κ9) στον έλεγχο οχημάτων και φορτίων για εκρηκτικές ύλες, μια καινοτόμος μέθοδος που έχει εφαρμόσει με επιτυχία η ICTS Hellas στους Οργανισμούς Λιμένος Πάτρας (ΟΛΠΑ) και Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης. Σημειώνεται ότι η ICTS Hellas κατέχει τα τελευταία 2 χρόνια την θέση στην ελληνική αγορά λιμενικής ασφάλειας, παρέχοντας υπηρεσίες σε 20 λιμάνια και λιμενικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας και έχοντας διακινήσει περίπου 1,4 εκατ. επιβάτες για το 2014.

«Η συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης αποτελεί επιβράβευση των θετικών αποτελεσμάτων που με κοινή προσπάθεια κατακτήσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τον ΟΛΘ στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων, την ανάδειξη του σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, την ανάπτυξη του home porting στην κρουαζιέρα καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση περισσότερων φορτίων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICTS Hellas κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου.