Οργανισμός Λιμένα Πάτρας Back to Παρουσίαση Συνεργασιών

Η ICTS ανέλαβε τον έλεγχο ασφαλείας των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων ΟΛΠΑ Α.Ε παρέχοντας υπηρεσίες προελέγχου εισιτηρίων, ελέγχου φορτίων και οχημάτων, καθώς και τον εντοπισμό διακινούμενων λαθραίων με υποστήριξη βιοανιχνευτή Κ9 (εκπαιδευμένου σκύλου).

Απαιτήσεις Πελάτη

Έλεγχος στις πύλες προελέγχου και ελέγχου οχημάτων και φορτίων, οδηγών, τροφοδοσίας. Καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης. Υλοποίηση μέτρων ασφαλείας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Προτεινόμενη Λύση

Εφαρμογή διαδικασιών προελέγχου και ελέγχου στις πύλες ISPS σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας Λιμένων – Πλοίων. Αποκλεισμός παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στην λιμενική εγκατάσταση ISPS και πρόσβασης στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ιταλίας.

Αποτελέσματα

Η ICTS έχει καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Λιμένα Πατρών και αυτό γιατί ο αυστηρός έλεγχος των μεταναστών που διεξάγει η εταιρεία μας σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές ωθεί τους μετανάστες σε άλλους Λιμένες.

Συνοπτικά στοιχεία επιχειρήσεων κυνοτεχνικών μονάδων στον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας (2011- α’ τρίμηνο 2014):

  • Έλεγχος άνω των 300.000 φορτίων και οχημάτων
  • Εντοπισμός περισσότερων από 6.500 λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να εισέλθουν είτε στο χώρο ISPS, είτε και σε πλοία της γραμμής προς Ιταλία.
  • Μείωση επιστροφών από την Ιταλία λαθρομεταναστών προερχομένων από το λιμάνι της Πάτρας κατά 89,3% (2010: 1.100– 2013: 118)
  • Μείωση κόστους ασφάλειας άνω του 28%
  • Συμμετοχή άνω του 50% των κυνοτεχνικών ομάδων στο σύστημα ασφάλειας του λιμένα (περιοχή ISPS)
  • Επανέλεγχοι με χρήση κυνοτεχνικών μονάδων: άνω των 1300 (2013)