Η Ιστορία μας

Το 1987 ιδρύεται η ελληνική θυγατρική της ICTS Europe (ICTS ΕΠΕ) στην Αθήνα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στον Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό και παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στις TWA, PanAm, DeltaAirlines, κλπ.

Το 1996 η ICTS Hellas έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλες τις πτυχές του τομέα Ασφάλειας της Αεροπορίας και Γενικής Ασφάλειας, ικανοποιώντας τις ανάγκες αεροπορικών εταιρειών, φορέων επίγειας εξυπηρέτησης, καθώς και των κλάδων των υπηρεσιών φύλαξης εγκαταστάσεων, περιπολιών, κλπ.

Το 2000 η Κοινοπραξία ICTS-3D-Wackenhut αναλαμβάνει το συνολικό έργο του ελέγχου ασφαλείας επιβατών και χειραποσκευών στο νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπό την καθολική επιχειρησιακή εποπτεία της ICTS. Η κοινοπραξία απασχολεί περίπου 400 ανθρώπους. Αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και ο ΔΑΑ αποτελούν τους βασικούς πελάτες της ICTS από το Σεπτέμβριο 2000. 

Το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας η ICTS παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας, όπως σχεδιασμός διαδικασιών ασφαλείας, φύλαξη αεροσκαφών για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς και εκτεταμένες υπηρεσίες ασφαλείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε άλλους αερολιμένες, κρουαζιερόπλοια και στο Ολυμπιακό Χωριό.

Το 2006 η ICTS Hellas αναλαμβάνει το έργο του ελέγχου ασφαλείας επιβατών και χειραποσκευών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και συγκεκριμένα στην Περιοχή Εκτός Σένγκεν. Μία ομάδα που απαρτίζεται από κορυφαίους ειδικούς στην τεχνολογία ασφάλειας της αεροπορίας και ασφαλείας της ICTS Hellas και της NASS παρέδωσε στο ΔΑΑ μία περιεκτική μελέτη των ελεγχόμενων περιοχών του αερολιμένα και ανέπτυξε ένα λεπτομερές σχέδιο για την εξασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης του ΔΑΑ με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ για Ζωτικά Τμήματα προκειμένου να καταστεί ο ΔΑΑ κορυφαίος αερολιμένας της Ευρώπης κατά την υλοποίηση των Οδηγιών υπ’ αρ. 2320/2002 και 1138/2004.

Το 2012 η ICTS Europe συστήνει θυγατρική στην Κύπρο, την ICTS Cyprus η οποία λειτουργεί υπό τη διοίκηση της ICTS Hellas και ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές και υψηλά πρόσωπα (VIP).

Το 2013 η ICTS Hellas, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία της στην ασφάλεια αερομεταφορών, επεκτείνει την κεκτημένη τεχνογνωσία της στην ασφάλεια λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων αναλαμβάνοντας έργα ασφαλείας σε σημαντικούς λιμένες της χώρας.

Το 2015 η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά λιμενικής ασφάλειας και κυρίαρχο μερίδιο στον τομέα της ασφάλειας αερομεταφορών, παρέχοντας υπηρεσίες σε 10 διεθνή αεροδρόμια, διεθνείς αερομεταφορείς και 20 λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το 2017 η ICTS Hellas διακρίθηκε από το European Foundation of Quality Management (EFQM) ως η πρώτη εταιρεία του κλάδου της στην Ευρώπη για την Επιχειρηματική της Αριστεία (European Excellence Business Award) και στα Best Workplaces 2017 μεταξύ των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.